8 טיפים נוספים בנושא התקנת מושבי בטיחות

בעקבות הטיפים במאמר השעון חורף התבקשתי לתת עוד טיפים בנושא התקנת מושבי הבטיחות. אז בבקשה:
 
1.אל תמהרו לסובב את מושבי הבטיחות ל-עם כיוון הנסיעה.
שמרו על הילדים במושב בטיחות הפונה לאחור זמן רב ככל האפשר, לפחות עד גיל שנתיים. אני מזכיר, נסיעה נגד כיוון הנסיעה מגינה עד פי 5 מאשר נסיעה עם כיוון הנסיעה.

2.ילדים הם הדבר החשוב מכל ולכן הם נוסעים במושב האחורי.
שמרו את כל הילדים במושב האחורי של הרכב עד גיל 13 לפחות. זה מרחיק את הילדים מהסוג הנפוץ ביותר של פגיעות, יחד עם הפוטנציאל להיות בתוך אזור פריסת כריות האוויר. לעולם אל תציבו את מושב הבטיחות של ילדך במצב שבו מותקנות כריות אוויר פעילות. פציעות מתרחשות כאשר כרית האוויר מתנפחת במהירות רקטה, תוך מהירות של 200-400 קמ"ש. אין לכם ברירה אתם ממקמים את אחד הילדים במושב הקדמי של הרכב? בדקו שניטרלתם את כרית האויר!
 
3.המיקום הכי בטוח!
המושב האחורי האמצעי בספסל האחורי של הרכב הוא הכי בטוח ולכן הילד המבוגר ביותר יושב שם. (מבחינת מפרטים, ככל שעולה הגיל, סוג המושב משתנה ובהתאם גם סוג החגירה.)
4. טופ ת'אדר!
וודאו שרצועת הטופ ת'אדר מחוברת בכל מקרה של הושבה עם כיוון התנועה (אך לעולם לא באלכסון).
 
5.במושב יד 2 – חובה לדעת את ההיסטוריה של המושב.
 
קנה מושב בטיחות משומש רק אם אתם יודעים מה עבר עליו. מושב שעבר תאונה עלול לצאת משימוש ולהוות סכנה בטיחותית של ממש. ישנם קריטריונים איזה מושב אמור לצאת לשימוש במקרה של תאונה (חפשו את הפוסט שכתבתי על מושבים משומשים)
 
6.היכן עוברת החגורה?
הטעות הכי נפוצה בישראל. חשוב לוודא שחגורת הבטיחות לעיגון המושב עוברת בתעלה המתאימה לכיוון הנסיעה.(יש 2 תעלות, לעם ונגד כיוון הנסיעה).
 
7.איפה ממוקם אבזם חגורת הבטיחות?
 
מעטפת הפלסטיק של אבזם חגורת הבטיחות לא אמורה לשבת על או מעל המסגרת של מושב הילד. אם כן, ייתכן שזה לא יחזיק ויתפרק במקרה של תאונה.
 
8. מבוא לבטיחות 1.0.1
לא כל מושב מתאים לכל מכונית. בין אם המושב נחגר עם חגורת בטיחות או איזופיקס צריך לוודא שהרכב שלך ומושב בטיחות הילד תואמים ושהמושב מתאים כהלכה. אני חוזר שוב ושוב, אם מושב הבטיחות לא מותקן בצורה נכונה, הוא לא יגן על ילדכם כראוי בפגיעה. בדקו תמיד תחילה גם את ספר ההוראות של הרכב וגם את הוראות היצרן של מושב הבטיחות.