6 טיפים מעשיים בנושא התקנת מושבי בטיחות

אז עוברים לשעון חורף ומרוויחים שעה, מה לעשות בשעה הזאת? זה תלוי בכם.
 
אני נותן כאן 6 טיפים בנושא התקנת מושבי בטיחות, מיידים ופרקטיים שאפשר ליישם מיד. אם הרווחנו כבר זמן, בוא נרוויח מקסימום בטיחות לקטנים שלנו.

1.בדקו את תאריך התפוגה למושב!
כאשר יצרן מושב הבטיחות הגדיר הגבלת תוקף לשימוש במושב הבטיחות חייבים לפעול בהתאם למגבלה שהוא קבע. מגבלת התוקף יכולה להיות מוטבעת או במדבקה על מושב הבטיחות, יכולה להופיע בספר הוראות היצרן של מושב הבטיחות, יכולה להיות כהנחיה גורפת באתר יצרן מושב הבטיחות. כאשר היצרן לא הגדיר ניתן לפעול בהתאם להמלצת בטרם – לא יותר מ-10 שנים מהייצור.

2. בדקו אם מושב הבטיחות המתאים לילדכם!
הצצה קצרה בתווית כדי לוודא שהיא מתאימה לגיל, משקל והגובה של ילד.

3. בדקו אם המושב מתנודד!
אם המושב זז יותר מ- 2.5 ס"מ לכיוון במושבים בעלי תו תקן אמריקאי, צריך להדק את החיבורים. אם משכתם את החגורה הכי חזק שאפשר והמושב עדיין זז, יתכן שהוא לא מותקן כהלכה או תואם לרכב שלכם.

4. בדיקת גובה רתמת המושב!
אם מושב פונה לאחור, הרתמה צריכה להיות בגובה או ממש מתחת לכתפי הילד.
אם מושב פונה קדימה, הרתמה צריכה להיות בגובה או ממש מעל כתפי הילד.
(לעיתים זה מבלבל, הטווח הוא עד 2 אצבעות).

5.מתח הרתמה!
הרתמות צריכות להיות צמודות מספיק על ילדכם, כך שתוכלו להכניס רק שתי אצבעות בין הילד לרתמה – כשהאצבעות שלכם שוכבות שטוחות על עצם הצוואר של ילדכם.
אופציה נוספת היא 'מבחן הצביטה'. הניחו את האצבעות על הרתמה, מסביב לאזור עצם הבריח של הילד. לאחר מכן נסו לצבוט את רצועת הרתמה ואם אתם יכולים לקבל צביטה טובה בין האצבעות, זה אומר שהרתמה לא מספיק הדוקה.
כשאתם מוציאים את ילדכם מהמושב שלו, שחררו את הרתמה לפני שאתם פותחים את האבזם – כך, כאשר הם נכנסים בפעם הבאה למושב, אתם רק צריכים למשוך את מהדק הרתמה כדי לקבל את ההתאמה המושלמת.

6. באיזה חיבור המושב מותקן?
בדקו שהמושב מותקן או ע"י איזופיקס או ע"י חגורת בטיחות של הרכב. אף פעם לא שניהם!
כל הבדיקות הנ"ל לא צריכות לקחת יותר מרבע שעה. יש לכם גם 45 דקות לזמן אישי.
שיהיה חורף חם ובטוח.
שבוע טוב.